Trekzak halfgevorderden

Trekzak halfgevorderden met Jeroen Laureyssens.

Aan de hand van toffe melodieën zoeken we naar nieuwe mogelijkheden op ons instrument. Hoe kan je variëren op de melodie? Welke versieringen kan je er op toepassen? Wat kan je nog meer dan “hoem pa pa” in de bassen spelen? Hoe kan je de akkoorden in de rechterhand spelen, en in welke ritmes? Hoe kan je nog meer “spelen” met je balg?

Daarnaast gaan we ook proberen zelf te creëren. Hoe kan je een tweede stem bedenken? Bestaan er trucks om te improviseren (tip: het antwoord is ja)? En wie weet kunnen we deze trucks gebruiken om zelf een melodie te maken!

We zullen dus afwisselen tussen het leren van enkele nieuwe melodieën en technieken om het spelen nog mooier en fijner te maken.

De melodieën worden op gehoor aangeleerd, de partituren worden nadien uitgedeeld.

Deze cursus is voor halfgevorderde spelers die al vrij vlot melodieën op gehoor kunnen aanleren, en de basisritmes in de bassen (in 2/4, 3/4, 6/8) kennen.

Mee te brengen:

  • Diatonische accordeon in stemming G/C (sol/do); als je een 3e rij hebt, mag je dit zeker bij je inschrijving vermelden
  • Opnameapparaat
  • Schrijfgerief en (notenbalk)papier voor je eigen notities

Jeroen Laureyssens begon op 8-jarige leeftijd muziek te spelen, maar leerde de diatonische accordeon pas later kennen. Meteen gebeten door dit instrument volgde hij lessen en stages. Met verschillende groepen, waaronder Les Frères d’Eeckère en Duo Brabants-Laureyssens, speelt hij zowel balmuziek als luisterconcerten. Daarnaast geeft hij les in de muziekacademies van Sint-Niklaas, Bornem en Gent en het muziekatelier van Brasschaat.