Samenzang

Liederen uit de middeleeuwen en de Renaissance met Jule Bauer.

We vormen een eigen interpretatie van deze liederen, waarbij we ook kijken naar de originele melodie en modi, alsook het omgaan met de uitspraak van de oude talen en hun uitdrukkingen. Samen of alleen zingen is een verrijkende en wonderbaarlijke ervaring. In deze cursus gaan we intensief om met ons instrument, zijnde de stem. Door stemtraining, ademhalingstechniek en lichaamsbewustzijn tijdens het zingen, leren we dit instrument beter kennen.

Deze workshop richt zich op allen die graag zingen en ook geïnteresseerd zijn in het zingen van oude muziek. Ervaring met het lezen van bladmuziek is nuttig, maar niet essentieel. Breng vooral uw enthousiasme mee.

De workshop wordt in het Engels gegeven. Je kan bij Jule ook terecht in het Duits of Italiaans.

Jule Bauer studeerde vocale studies (focus op oude muziek) bij Diane Severson en Franziska Schäfer-Vondru (Frankfurt). Ze volgde mastercursussen in zingen bij Cornelius Reid en Carol Baggott-Forte aan Dr. Hoch’s conservatorium van muziek (Frankfurt) en met Montserrat Figueras aan de academie van muziek Trossingen. Studie van nyckelharpa in de Scuola di Musica Popolare di Forlimpopoli (Italië).
Ze was als eerste afgestudeerd aan de “Europese Nyckelharpa-training”. Verder studeerde ze musicologie en muziekpedagogiek aan de J.W. Goethe-universiteit Frankfurt am Main.

Sinds 1995 treedt ze op in internationale concerten en opnames met de ensembles Helut, Sava, TRISKILIAN, Asfur, CAB, Nyckelharpa Network Orchestra, CADENCE, ENCORE en Oni Wytars. Ze geeft les aan verschillende cursussen voor oude muziek, traditionele muziek en wereldmuziek. Sinds 2009 is ze leraar voor nyckelharpa en zang aan de academie Burg Fürsteneck (Duitsland), de Scuola di Musica Popolare di Forlimpopoli (Italië) en sinds 2012 aan het Conservatoire intercommunal de musique des deux vallées in Milly la Forêt (Frankrijk). Jule is lid van de Europese nyckelharpa-projecten “CADENCE” en “ENCORE”, en tevens auteur van de nyckelharpa-tutor “Playing the nyckelharpa / Nyckelharpa spielen”.