Algemeen

Wat?
Je kiest één van de workshops: gitaar, viool, zang, diatonische accordeon – gevorderde beginners, halfgevorderden en gevorderden -, doedelzak, draailier of samenspel.
Overdag leer je dit instrument bespelen of perfectioneren.
Elke avond kan je genieten van een bal en/of concert, gespeeld door de beste folkgroepen. Nadien kan nog verder gepraat en gejamd worden rond het kampvuur. Overnachten kan in een tent op de stageweide en ook voor gezonde en lekkere maaltijden wordt gezorgd.
Woensdag is een speciale dag: je kan wat langer uitslapen, genieten van een uitgebreide brunch, een natuurwandeling maken, samenspelen, …
En tussen dat alles door is er tijd om samen muziek te maken, te praten, te lachen, te spelen of gewoon rustig een boekje te lezen.

Wanneer?
We nemen in 2019 een pauze. De data voor 2020 worden eind 2019 bekendgemaakt.
Aankomen kan vanaf zondag om 19u; de stage zelf begint maandag om 10u. Die dag voorzien we nog geen ontbijt.
Zaterdag kan je blijven tot 10u en zorgen we nog voor ontbijt.

Voor wie?
Iedereen is welkom.
Je kan deelnemen als cursist of als bezoeker. Cursisten volgen een workshop. Als bezoeker geniet je enkel van de concerten, overnachtingen en maaltijden.
De minimumleeftijd voor de workshops is 12 jaar. We voorzien geen toezicht; kinderen jonger dan 14 jaar moeten daarom onder begeleiding komen van een volwassene, die zich eveneens inschrijft als cursist of bezoeker.
Van cursisten wordt verwacht dat ze hun instrument genoeg beheersen om op enkele dagen tijd eenvoudige melodieën te leren op gehoor (of eventueel met partituur).
Het terrein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers (zij het provisoir), maar laat het ons weten zodat we er rekening mee kunnen houden (vb. planken bij regenweer en een leslokaal op de gelijkvloers).
Huisdieren zijn niet toegelaten, met uitzondering van blindegeleidehonden.
De stage heeft een maximaal aantal deelnemers, tijdig inschrijven is dus de boodschap!
Indien er voor een workshop te weinig inschrijvingen zijn, kan deze worden afgelast.

Geen hele week vrij? Kom gerust een of meerdere avonden luisteren naar de avondconcerten!

Waar?
De stage gaat door in Nieuwmoer, een groene deelgemeente van Kalmthout ten noorden van Antwerpen.
De workshops worden gegeven in leslokalen. Binnen zijn er ook sanitair en een eetzaal.
De concerten en bals vinden plaats in de parochiezaal van Nieuwmoer.
Overnachten gebeurt in je eigen tent of caravan op het terrein. Om de inschrijvingskost voor iedereen betaalbaar te houden, zijn de voorzieningen basic, maar des te meer geniet je van een zomerse kampeer- en festivalsfeer!

Hoeveel kost dat?
Je betaalt € 280.
Elk volgend gezinslid, wonende op het zelfde adres (of co-ouderschap), betaalt € 265.
Bezoekers die niet deelnemen aan een workshop betalen € 170.
Er wordt geen winst gemaakt, onze organisatie draait (behalve de leerkrachten en muzikanten) volledig op vrijwilligers. Alles gaat naar een heerlijke week vol workshops, gezonde en gevarieerde maaltijden met water, thee en koffie, concerten, bals en overnachtingen. Enkel extra drank aan de bar komt erbovenop. Wie zich inschrijft als bezoeker volgt geen workshops, maar geniet mee van al de rest.
De inschrijving is pas geldig zodra het bedrag is overgeschreven.
Tot twee maanden voor aanvang van de stage wordt bij annulatie 75% van het inschrijvingsgeld teruggestort. Tot twee weken voor aanvang van de stage is dat 50%. Nadien kunnen we helaas geen inschrijvingskosten terugbetalen omdat dan alle kosten gemaakt zijn, maar hiervoor kunt u uw bestaande privé-annulatieverzekeringen nakijken.

Duurzaamheid
We hechten veel belang aan duurzaamheid. Afval wordt zo goed als mogelijk gesorteerd (en natuurlijk in de eerste plaats vermeden als dat kan). We werken enkel met ecologische afwas- en kuisproducten. Het aanbod aan de kiosk is fairtrade of afkomstig van kleine brouwers, en we gebruiken herbruikbare bekers en glazen. Onze maaltijden zijn niet 100% bio en fairtrade omdat we de inschrijvingskost voor iedereen toegankelijk willen houden, maar we leggen wel zo veel mogelijk duurzame accenten. Zo kiezen we vb. voor fairtrade en bio thee, koffie, suiker, yoghurt, melk en eieren, seizoensfruit en -groenten, en waar mogelijk lokale producten. En last but not least: vegetariërs en veganisten, elk jaar toch zo’n derde van de deelnemers, worden even goed in de watten gelegd als vleeseters.

Dagverloop (onder voorbehoud)
– 8u00 – 9u00 : ontbijt
– 9u00 – 10u30 : workshop deel 1
– 10u30 – 11u00 : pauze met koffie, thee en fruit/koekjes
– 11u00 – 12u30 : workshop deel 2
– 12u30 – 14u00 : middagpauze
– 14u00 – 15u30 : workshop deel 3
– 15u30 – 16u00 : pauze met koffie, thee en fruit/koekjes
– 16u00 – 17u00 : workshop deel 4
– 17u00 – 18u00 : pauze
– 18u00 – 19u30 : avondmaal
– 19u30 – 20u15 : pauze
– 20u30 – …. : concert en/of bal en jam

Wat meenemen?
– eigen tent of caravan
– eigen instrument
– eventueel opnameapparatuur (niet verplicht)
– eventueel pen en papier
– eigen eetgerei : bord, kom, tas, bestek, afdrooghanddoek
– identiteitskaart
– veel goesting!

Meer details en het reglement vind je in de algemene voorwaarden.