Airboxes

Airboxes is een gloednieuw project van twee accordeonisten. Het is een unieke combinatie van een chromatische en een diatonische accordeon.
De chromatisch accordeon is vertegenwoordigd door Bert Leemans. Bert speelt al chromatisch accordeon sinds hij 8 jaar oud was. Zijn eerste podiumervaringen waren met de folkgroep ‘Broekzak’. Vandaag maakt Bert deel uit van verschillende groepen zoals: ‘EmBRUN’, ‘Triple-X’, ‘Elanor’ en ‘Variomatic’. Ook heeft hij doorheen de jaren veel ervaring opgebouwd met verschillende projecten zoals: ‘Duo LeemansDriessens’, ‘b-boa’, ‘EmBRIO’, ‘les Boîtes’, ‘Bert Leemans Quintet’, ‘Alumea’, …

Guus Herremans neemt de diatonisch accordeon voor zijn rekening. Guus startte met de diatonische accordeon op 7-jarige leeftijd. Hij rondde zijn studies af aan het kunsthumaniora van Turnhout, optie instrument en is vandaag is een fulltime muzikant en accordeonleraar. Hij deelde het podium al met Didier Laloy, Aurélien Claranbaux, Toon Van Mierlo, etc … Guus is stichtend lid van de groepen ‘Les Bottines Artistiques en Bazz en ook lid van de groepen ‘A12’, ‘The Bazz Explosion’, ‘Aelia’, ‘La Lanterne’ en ‘Leo&Dicaprio’.

Samen hebben Bert en Guus recent de groep Airboxes opgericht. Ze bundelen elk hun kunnen en ervaring bij elkaar wat uitmondt in een frisse nieuwe mix van beide specifieke speelstijlen.