Trekzak gevorderden

Tijdens deze stage met Pascale Rubens zal je ontdekken en leren hoe een je melodie telkens weer op een andere manier kan spelen: variaties in de linkerkant, variaties in de melodie, zoeken naar het gepast tempo, de gepaste versieringen etc… Er zal ook heel wat aandacht besteed worden aan het leren spelen voor dansers.

Deze workshop is niet bedoeld voor beginners of halfgevorderden (noch voor zeer vergevorderden 🙂 ). Perfecte kennis van de baskant en het vlot aanleren van een melodie op gehoor zijn de vereisten. Een kennis van de ligging van de akkoorden aan de rechterkant zijn evenzeer aangewezen.

Vergeet je opnamemateriaal niet.

Pascale Rubens volgde aanvankelijk een klassieke opleiding viool maar werd op 18 jaar verliefd op de diatonische accordeon (en later op Toon 🙂 ).

Een 3-tal jaren later werd Pascale de nieuwe accordeoniste bij Griff. Het is in 2003 dat Pascale samen met Toon Van Mierlo het duo Naragonia opricht en al snel wordt Naragonia zeer populair binnen de folkwereld. Met Naragonia bracht zij inmiddels 7 cd’s uit.

Pascale is tevens docente diatonisch accordeon aan de muziekacademies van Schoten en Genk en is een vaak gevraagde docente voor workshops in binnen- en buitenland.