Trekzak

Jeroen LaureyssensWe gaan op zoek naar verschillende mogelijkheden van ons instrument. We leren op gehoor eenvoudige melodieën uit het rijke folk-repertoire, maar schuwen een uitstapje naar andere genres niet. Aan de hand van deze melodieën zullen we enkele praktische oefeningen doen, rond ritmes van verschillende dansen, balgtechniek, … Ook meerstemmige muziek zal aan bod komen, waarin elke speler zijn eigen rol heeft.

Deze cursus is voor accordeonisten met een zekere basiskennis van het instrument. Een melodie met eenvoudige bassen kunnen spelen en een idee van je klavier hebben is aangeraden. Voor vragen i.v.m. het niveau, aarzel niet de leerkracht te contacteren.

Mee te brengen:

Goed functionerende diatonische accordeon in stemming G/C (sol/do) en een opnameapparaat.

Jeroen Laureyssens begon op 8-jarige leeftijd muziek te spelen, maar leerde de diatonische accordeon pas later kennen. Meteen gebeten door dit instrument volgde hij lessen en stages. Met verschillende groepen, waaronder Les Frères d’Eeckère en Duo Brabants-Laureyssens, speelt hij zowel balmuziek als luisterconcerten. Daarnaast geeft hij les in de muziekacademies van Sint-Niklaas, Bornem en Gent en het muziekatelier van Brasschaat.