Trekzak gevorderden

De stage met Filippo Gambetta zal een gevarieerd aantal onderwerpen aanraken, die hem als muzikant en zijn muziek typeren.

Otto Baffi, Filippo’s meest recente album, legt de nadruk op nieuwe muziek voor een 2-rijer / 8 bassen. Het won de Loanoprijs in Italië als “beste cd met traditionele muziek”; enkele tunes van dit album zullen in de stage aangeleerd worden. Traditionele Italiaanse muziek van de regio van de  Ligurische Apennijnen (Quattro Province) zoals “alessandrina”, “monferrina” en “piana” zullen ook aan bod komen. De lesgever werkt ook op begeleidingen en harmonische elementen, door gebruik te maken van ritmische patronen en oefeningen op drieklanken. De begeleiding van traditionele dansen zoals bourree, jig en scottish gaan we ook aanraken. En tot slot zal Filippo ook samenspel onder accordeons bekijken, door melodieën te arrangeren voor meerdere stemmen.

Niveau: Partituren kunnen lezen kan helpen, maar is geen must. Enkele jaren ervaring en een goede kennis van het klavier is toch een minimum om vlot deel te nemen.

Materiaal: Het grootste deel van de stukken kan gespeeld worden op een 2 rijer G/C accordeon, dus zowel 2-rijer als 3-rijer zijn welkom!

Deze les wordt gegeven in het Engels.